Anadolu Teknik Programı

18.04.2022 1943

ANADOLU TEKNİK PROGRAMI ÖZELLİKLERİ

Bilişim alanında 9. sınıfta, alana ait temel mesleki becerileri kapsayan derslere, 10 ve 11. sınıflarda ise dala ait mesleki becerileri kapsayan derslere yer verilmektedir. Akademik olarak 9 ve 10. sınıflarda bütün lislerde ortak akademik dersler okutulmaktadır. Okulumuzda 11.sınıfta sayısal ağırlıklı program okutulmakta olup 12. sınıfta öğrencilerimiz tercihlerine göre tamamen akdemik derslere yönelmektedir.

Dal eğitimine; bölgesel ve sektörel ihtiyaçlar, okulun donanımı, öğretmen durumu ve fiziki kapasitesi ile öğrencilerin ilgi ve ihtiyaçları dikkate alınarak devam edilmektedir.

Anadolu teknik programına devam eden öğrenciler; 12. sınıfta akademik destek dersleri kapsamında yer alan ders tablolarından birini seçecektir. Tablolarda yer alan dersler için Talim ve Terbiye Kurulunun Tebliğler Dergisi'nde yayımlanan kararlar ile ortaöğretim kurumlarında uygulamada olan öğretim programları esas alınır.

 

Okulumz son sınıflarında meslek programında öğrenci bulunmamamaktadır. Teknik programda olan öğrencilerimizin akdemik destek paketindeki dağlımları şu şekilde olmaktadır;  4 sınıf sayısal sınıf, 1 sınıf dil sınıfı, 1 sınıfta eşit ağarlık sınıfı olarak eğitim öğretime devam etmektedir.

25-02-2024