Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi


Vizyon: Evrensel eğitim ve öğretim ilkeleri doğrultusunda öğrenme metotlarını bilen ve uygulayan, bilim ve teknolojiyi kullanabilen,bilgi paylaşımcı, örnek ve önder bir okul olmak istiyoruz.

Misyon: İnsana hizmet anlayışından hareketle, çağdaş uygarlık yolunda bütün öğrencilerin bilgi ve becerilerini en üst düzeyde kullanabilen, öz güveni yüksek, kendini gerçekleştirmeye açık, tercih edecekleri meslek alanlarında söz sahibi olabilecek mutlu bireyler için varız.

Başarılar: 2020 Teknofest İnsansız Hava Araçları Yarışması Türkiye 1.liği 2021 Teknofest İnsansız Hava Araçları Yarışması Türkiye 3.lüğü 2022 Tübitak Liselerarası Araştırma Projeleri Yarışması Yazılım Kategorisi Bölge 1.liği 2022 Tübitak Liselerarası Araştırma Projeleri Yarışması Tarih Kategorisi Bölge 1.liği 2023 TEKNOFEST Liselerarası İHA Mansiyon Ödülü 2023 14. Uluslararası MEB Robot Yarışması Türkiye3. lüğü 2023 TUBİTAK Türkiye Finalleri En İyi Tasarım Ödülü

Saatler: 09:00 - 16:50
Isınma: Doğalgaz Kalorifer
Bağlantı: Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil: İngilizce
Taban-Tavan Puan Bilgileri: 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında Tavan Puan: 455, Taban Puan: 411 olarak gerçekleşmiştir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında sınava giren 82 öğrencimizden 39 öğrencimiz üniversiteye yerleşmiştir.
Sportif Etkinlikler: Okulumuzun her katında masa tenisi masaları olup öğrencilerimiz tarafından sevilerek kullanılmaktadır. Okulumuzda masa tenisi takımı, kort tensi takımı, bocce takımı, floor curling takımları bulunmaktadır. Ayrıca okulumuzun Bil-Tek Spor Kulübü çatısı altında birçok spor branşında çalışmalar yapılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları: Okulumuzda Uluslararası İnsansız Hava Araçları Eğitimleri verilmektedir. Okulumuz her sene Teknofest festivaline İnsansız Hava Araçları ve Teknoloji Yarışmaları kategorilerinde katılmakta ve 1 adet şampiyonluk ve 1 adet 3.lük elde etmiştir. Okulumuz her sene Tübitak Liselerarası Proje Yarışmasına etkin biçimde katılmakta ve 2 adet bölge şampiyonluğu bulunmaktadır. Okulumuz Sivas ilinde 2020 yılında İnsansız Hava Araçları Yarışması düzenlemiştir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Proje Adı: RemoteLab - A common teaching resource for European schools Bu proje, internet yoluyla karmaşık yapılardaki bilişim teknolojileri ortamlarını kullanmak ve kurmak üzerinedir. Bu bilişim teknolojileri kullanıcıları çoğunlukla bu materyallerin edinim ve kullanımları tek bir okul tarafından maliyetli olması nedeniyle kullanmamaktadır, fakat bu proje sayesinde bu materyaller artık kullanılabilir hale gelebilecektir.
Kontenjan Bilgileri: 120 Öğrenci
Diğer Hususlar: Okulumuzda karma eğitim verilmektedir. Okulumuzda pansiyon bulunmamaktadır.

Telefon - 0346 227 70 70

Belgegeçer - (346) 227 7070

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://sivasbilisimteknolojilerimtal.meb.k12.tr

Adres - DİRİLİŞ MAHALLESİ RÜZGARLI SOKAK NO 21 SİVAS

Öğretmen :35
Öğrenci :379
Derslik :20
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :1
Fen Laboratuvarı :1
Kimya Laboratuvarı :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :6
Oyun Odası :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2550
Öğretim Şekli :Tam Yıl Tam Gün

Yerleşim Yeri - DİRİLİŞ MAHALLESİ RÜZGARLI SOKAK NO 21 SİVAS

Adres - DİRİLİŞ MAHALLESİ RÜZGARLI SOKAK NO 21 SİVAS

Ulaşım Kümbet ve Şirinevler otobüs hatları

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumu Sivas il merkezinde bulunmaktadır.