Okulumuz TÜBİTAK İHA Yarışmasında Türkiye Birincisi

TEKNOFEST kapsamında ilk defa düzenlenen TÜBİTAK Liseler Arası İHA yarışmasında Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu lisemiz tarafından yapılan İHA, 92.49 toplam puanla yarışmanın tüm turlarında en iyi süreyi yaparak birinci olmuştur.

22.09.2020 763

TEKNOFEST kapsamında ilk defa düzenlenen TÜBİTAK Liseler Arası İHA yarışmasında Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu lisemiz tarafından yapılan İHA, 92.49 toplam puanla yarışmanın tüm turlarında en iyi süreyi yaparak birinci olmuştur.

22-09-2020

Yarışmaya toplam 291 takım başvuru yapmış 125 takımın başvurusu TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görülmüştür. Okulumuzun başvurusu bu aşamada 95 puan alarak tasarım aşamasından yüksek bir puanla geçmiştir. TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Gaziantep Alleben Göletinde 16-20 Eylül 2020 tarihleri arasında düzenlenen yarışlarda teknik şartları yerine getiren 79 takımın yer almasına izin verilmiştir. Okulumuzun projesi bu kapsamda düzenlenen yarışmaların sonunda büyük bir başarıya imza atarak şampiyon olmayı başarmıştır.

22-09-2020

Proje ekibine yer alan Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz Sedat SÖNMEZ, öğrencilermiz Emre Sait İNANICI, Ferhat KARADEVE ve Enes CEYLAN'ı okulumuza yaşattıkları bu başarıdan dolayı tebrik ederiz.